Kommunista munkásőrnek nevezte Stefka Istvánt a kommentelő, akit ezért arccal és névvel állított pellengérre a Pesti Srácok

2018. május 8., 12:20

Szerző:

Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója feljelenti és milliós sérelemdíjra perli a lap egyik kommentelőjét, mivel az rendszeresen „kommunista és munkásőr múlttal” vádolta kommentekben az 1982-ben, a sajtónap alkalmából a „Belügyminisztérium érdekében kifejtett áldozatos munkájáért” a belügyminiszter és az MSZMP KB Agit-Prop osztályának vezetője által kitüntetett újságírót – írja a Mérce. 

Az egyesek által Bérborznak nevezett Stefkáról, a Békemenetek egyik konstans főszereplőjéről semmilyen információ nincs, hogy munkásőr lett volna, ezért nem megengedhető, ha őt valaki visszatérően ilyen hazugságokkal vádolja. De talán vannak megelőző intézkedések az előtt, hogy egy lap saját kommentelőjét, akivel a Pesti Srácok cikke szerint levelező viszonyban is van, beperelje milliós sérelemdíjra, és képpel, névvel, munkahelyével kiszerkessze egy cikkben.

Például ott van a moderáció jó öreg intézménye, amivel a rágalmazó hozzászólásokat el lehet tüntetni – jegyzi meg a lap.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.