Kömlő simán bedőlt az Orbán-kormány propagandájának, minden magyart migránsnak néztek, aki kiment a temetőbe megemlékezni a szeretteiről

2017. november 2., 21:06

Szerző:

Kömlő polgármestere – derül ki a Heol.hu cikkéből – október 31-én este rengeteg telefonhívást kapott arról, hogy a Heves megyei községet elárasztották a migránsok. Turó Tamás a rendőrséggel karöltve utána is nézett, hogy mi igaz az egyre-másra felröppenő hírekből, csakhogy csalódást kellett okoznia. Kiderült ugyanis, hogy az egészből semmi nem igaz, a pánikban telefonáló helyiek azokban pillantották meg az egzisztenciájukat fenyegető migránst, akik a Kömlőn eltemetett szeretteiket látogatták meg a temetőben gyertyagyújtás és egy szál virág kedvéért. A pánik akkorára nőtt, hogy az önkormányzatnak a Facebookon kellett csitítania a kedélyeket. Egy esetben még Kömlő egyik lakóját is migránsnak vélték. 

A Heol.hu egyébként megkockáztatja a nyilvánvalót, és azt írja, hogy „valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak, hallottak” válthatták ki ezeket a pánikreakciókat. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.