Költségvetési csalás miatt nyomoznak a fideszes államtitkár ellen, akinek 1,2 milliárd forintja lehet egy offshore bankszámlán

2018. június 8., 17:24

Szerző:

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával indult nyomozás Szabó Zsolt volt fideszes államtitkár ellen. A nyomozás határideje június 25. – derült ki abból a válaszból, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész adott az MSZP-s Tóth Bertalannak az ügyben feltett kérdéseire.

Szabó Zsolt államtitkár avat
Fotó: Facebook/Szabó Zsolt

Szabó Zsoltról még az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban írta meg a Magyar Nemzet, hogy 4,8 millió dollár (átszámítva több 1,2 milliárd forintja) van Belize-ben annak az offshore cégnek a számláján, amelynek ő az igazgatója. Vagyonnyilatkozata alapján Szabó Zsolt a feleségével négy cégben is benne van, de ezeknek forgalma nem indokolt volna ilyen gigantikus bevételt.

Szabó Zsolt mindent tagadott, és perrel fenyegette meg a botrányról író sajtóorgánumokat.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.