Kitiltják az anyázó László Petrát az Országházból, de csak ugyanannyi időre, mint az Index két munkavégző újságíróját

2017. november 23., 12:47

Szerző:

Az Index azt írja, hogy Kövér László jelezte a házbizottsági ülésen, hogy kitiltja László Petrát a Parlamentből. A Pesti Srácok operatőre néhány napja a parlamenti folyosókon sértegette durván Szilágyi György jobbikos képviselőt. Szilágyi felháborodott, László bocsánatot kért, de a Jobbik kérte, hogy tiltsák ki az operatőrt.

Fotó: Youtube

Kövér László a kérésnek most eleget is tett, az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán az MTI-nek eljuttatott közleményben közölte, hogy az operatőr sem az Országházba, sem az Országgyűlési Irodaházba nem léphet be a ciklus végéig. A tiltás csak László Petrára vonatkozik, a Pesti Srácok többi újságírójára nem. Az indoklás szerint az operatőr viselkedésével súlyosan megsértette a képviselőt és az Országgyűlés méltóságát, megnyilvánulása összeegyeztethetetlen volt a parlamenti sajtótudósítói tevékenységgel.

Kedden az Index két újságírójának a belepési jogát függesztették fel, amiért „tiltott helyen” merték kérdezni Polt Péter főügyészt, és úgy tűnik, hogy Kövér László szemében az anyázás ugyanolyan megítélés alá esik, mint az újságírás, mert a portál két munkatársát szintén a ciklus végéig nem engedik be az Országházba és az Országgyűlési Irodaházba.

A 444.hu tavaly összesítette, hogyan csökkent le 1990 óta az a terület, ahol az újságírók szabadon forgathatnak és kérdezhetik a választott tisztségviselőket.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.