Kínai óriásbiznisz – arccal a vasút felé fordult a Rogán–Habony-érdekkör

2017. december 7., 09:55

Szerző:

A letelepedésikötvény-program kulcsfigurája, Boros Attila vette át azt a Metróber Kft.-t, amelyet korábban az MSZP pénztárnoki csapata használt. Ezzel a Habony–Rogán-érdekkör belépett az infrastruktúrafejlesztés óriáspiacára: a cég akár a Budapest–Belgrád-vasútprojektben is részt vehet – írja a Heti válasz.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A műszaki ellenőrzésre és beruházáslebonyolításra szakosodott Metróber az a cég, amelynek a BKV cirka tíz éve úgy adott ötvenmillió forintos megbízást, hogy csak utólag találták ki, mit is csináljon valójában és konkrétan. A mutyigyanút erősítette, hogy a vállalatba épp ezt megelőzően vásárolta be magát a Puch László-közeli – jelenleg a volt MSZP-pénztárnok lánya által vezetett – Investeur Kft. (Ez a cég utóbb kiszállt a Metróberből, a BKV pedig leállította a kifizetést.)

A társaságot birtokló Titán Holding Zrt.-t három hónapja felvásárolta egy B B Partners nevű kft., amely a Boros Árpád–Boros Attila testvérpár tulajdona. Előbbi felügyelőbizottsági tag abban a társaságban (Central NOK Zrt.), amelyre Rogán Antal a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényt írta. Ugyanilyen tisztséget vállal a Habony Árpád magánhitelezőjeként elhíresült Tombor Andrásnál (a Morando Kockázati Tőkealap-kezelőben). Az idősebb testvért, Boros Attilát a szintén Rogán által előterjesztett – Habony ügyvédi holdudvarát is gazdagító – letelepedésikötvény-program kulcsfigurájaként jellemezte korábban a hetilap.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.