Kigyulladt egy autó Baján, a fideszes polgármester szerint az ellenzék miatt

2018. május 7., 08:57

Szerző:

Vasárnapra virradóra kigyulladt egy piros autó a bajai Tóth Kálmán téren. A városi honlap beszámolója alapján egyelőre nem teljesen világos, mi történt, de egy jármű teljesen kiégett, kettőben nagy kár, a többiben pedig kisebb károk keletkeztek. A beszámoló nem írja, hogy gyújtogatás történt, de a jelek talán erre utalnak. A rendőrség nyomoz.

Fercsák Róbert, a város fideszes polgármestere azt mondta, bővíteni fogják a városi térfigyelőkamera-rendszert, és fokozottabb jelenlétet kért a rendőrségről, a polgárőrségtől és a városőrségtől. A városi honlap – mint azt a 444.hu elsőként kiszúrta – idéz a polgármestertől néhány mondatot, amiből kiderül: ugyan ő sem tudhatja, mi történt, de minden bizonnyal az ellenzék a hibás.

Elszomorító, hogy manapság egyes ellenzéki politikai erők agresszivitást kiváltó hozzáállása gyakorlatilag gerjeszti az ilyen jellegű cselekmények létrejöttét. Mi, bajaiak, azt szeretnénk, ha városunkban nem történnének a budapestihez hasonló agresszív megnyilvánulások. Manapság sajnos mind az internetes felületeken, mind pedig az utcákon elharapóztak az obszcén megnyilvánulások és az agresszív viselkedési formák. Egyes felkorbácsolt idegállapotú emberek még a rendfenntartó szerveket is sértegetik, provokálják, a »demokrácia« jegyében. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Baját ez a trend és szellemiség ne érintse, Baja maradjon meg az egymást tisztelő és szerető, tisztességes emberek közösségének.”

Update: közben a bajai rendőrök elfogtak egy 17 éves helyi fiút, akit megalapozottan gyanúsítanak rongálással. Ő lehetett az, aki vasárnap hajnalban három autót szándékosan gyújtott fel, és a városban további öt kocsit akart felgyújtani.

 

Fercsák Róbert, Baja fideszes polgármestere
Fotó: Facebook/Fercsák Róbert