Kiforgatta Karácsony Gergely szavait a Hír TV, a politikus nem azt mondta, mint amit összevágtak a válaszából

2018. augusztus 27., 10:14

Szerző:

Hétfő reggel mi is aknára léptünk a Hír TV-nek azzal a vasárnap esti riportjával, hogy Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szívesen vállalná egy baloldali pártszövetség listájának a vezetését a 2019. május 23-26. között tartandó EP-választásokon. A hír végigfutott a sajtón, Karácsony Gergely azonban a Mércének úgy nyilatkozott, hogy ő nem mondott ilyet a Hír TV-nek, arra, hogy vállalná-e a listavezetőséget, úgy válaszolt, hogy a kérdés nem időszerű.

Csakhogy ez a kijelentése nem szerepelt a Hír TV riportjában.

Karácsony Gergely válaszából mindössze azt a megjegyzést vágták be, hogy ő nagyon hisz a szociális Európában, az EP-választási kampányt is szociális kérdésekre fűzné fel, és hogy az érintett baloldali pártok egyikével sem tárgyalt még a lehetőségről. Ez legkorábban esetleg ősszel történhetne meg. Az, hogy a kérdést nem tartja időszerűnek, a Hír TV kihagyta a kevesebb, mint egy perces riportból.

Karácsony Gergely a Mércének arról is mesélt, hogy a Hír TV riportere mutatott neki egy levelet, amelyet állítólag az  Tóth Bertalan MSZP-elnök írt arról, hogy javaslata szerint Zugló polgármesterének kellene vezetnie a baloldali pártszövetség EP-listáját. Az MSZP választmányának írt állítólagos levelet Kunhalmi Ágnes a Zoom kérdésére nettó hazugságnak és zavarkeltésnek nevezte. Szerinte valakik visszaéltek Tóth Bertalan nevével, hamis levelet írtak, majd kiszivárogtatták a jobboldali sajtónak. A párt emiatt magánokirat-hamistíás gyanújával büntetőfeljelentést tesz az ügyben. Az állítólagos levélben arról is esik szó, hogy az MSZP eladja az ingatlanait és irodáit, ahol a párt helyi taglétszáma kevesebb, eladják a Villányi úti konferenciaközpontot is. 

Karácsony Gergely ajánlkozása azért is meglepő lenne, mert egy tavaly decemberben kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint azért sem rajongott túlságosan, hogy ő lett a Párbeszéd, aztán Botka László után az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.  

Fotó: Fekete István

Ami a Hír TV-t illeti a korábban Simicska Lajos tulajdonában lévő csatorna felett a Fidesz augusztus 1-én vette át újra a hatalmat, Azóta a HírTV újra kormánypárti lett a G-nap utáni három év Orbán-kormánnyal szemben kritikus hangvétele után. 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.