Kiakadt az amerikai csapat a budapesti hotelszoba ára miatt, gyorsan meg is kapták az engedményt

2017. július 17. 18:29 - szerző: Ágoston Zoltán

Fejenként 85 ezerért akarták elhelyezni őket, de végül megkapták ugyanazt 60 ezerért. A magyar fél „előre nem látható események hatásaira reagálva” ment bele a szerződésmódosításba.

Egy éjszakára fejenként 85 ezer forintért akarta elhelyezni a budapesti vizes világbajnokságra érkező amerikai küldöttség versenyzőit az eseményt szervező BP2017 Kft. Az amerikaiak drágállották ezt az árat, és sikerült is elérniük, hogy a szerződést módosítsák. így fejenként valamivel kevesebb mint 60 ezer forintot kell fizetniük – fedezte fel az mfor.hu a a közbeszerzési dokumentumok közé feltöltött szerződésmódosításban.

Az amerikaiakat a Budapest Marriott Hotelben helyezték el, a Bp2017 Kft.-nek a  Duna Szálloda Zrt.-vel kötött január 24-i szerződése pedig eredetileg úgy szólt, hogy egy éjszakájuk szobatárssal egy kétágyas szobában fejenként 50 ezer forintba, az étkezésük pedig ezen felül még 35 ezerbe kerül. Ezt a tengerentúli vendégek soknak találták a versenyzők speciális igényeit és az étrendjét figyelembe véve is, a felháborodásuknak pedig lett foganatja, 85 ezer forint/fő/éj helyett 59 840-ért szállhatnak meg. Ebből 44 800 forint a kétágyas szoba szobatárssal, és 15 040 forint az étkezés.


Az amerikai Aria Fischer (b) és a dél-afrikai Nicola Barrett a nõi vízilabdatorna selejtezõjének Dél-Afrika - Egyesült Államok mérkőzésén a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 16-án.  Az amerikaiak 24-2-re győztek
Fotó: MTI / Czagány Balázs

A módosított szerződés szövege szerint a magyar fél „előre nem látható események hatásaira reagálva” ment bele a 30 százalékos árengedménybe.

Az amerikaiak kivettek egy lakosztályt is a Marriottban. Ezt 224 ezer forint helyett 144 ezerért kapták meg egy éjszakára.