Kezdhetünk izgulni, Bayer Zsolt hat hónapra berántaná a fiatalokat katonának

2018. június 11., 14:29

Szerző:

„Én sem tartozom azok közé, akik túl nagy nosztalgiával gondolnak vissza arra az egy évre. Azok közé viszont tartozom, akik azt mondják, hogy még az egy év is sok, de én hat hónapra elvinnék minden fiatalembert katonának. Nem többre, hat hónapra" – valllott színt Bayer Zsolt az Echo tévében, Német Szilárd honvédelmi államtitkár folytatott eszmecseréje közben.

Bayer hozzátette, hogy a maga részéről nevelési és lélektani okokból tartaná fontosnak ezt, hogy a fiatalok „egy kis kutyafittyet tanuljanak" – jelentsen ez bármit. 

Az kell ezeknek, egy jó kis kutyafitty
Fotó: Echo Tévé

Emlékeztetett rá, hogy ugyan liberális tabu a sorkatonai szolgálat, a liberálisnál is liberálisabb svédek mégis most készülnek visszatérni ahhoz.

(24.hu nyomán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.