Kétmilliárdot szán a kormány a Hős utcai nyomortelep felszámolására

2017. december 28., 09:28

Szerző:

Kovács Róbert, Kőbánya fideszes polgármestere ősszel azt nyilatkozta a kerületi lapnak, hogy a Hős utcai nyomortelep rendbetételére az állam segítségére van szükség, és körülbelül 2,2 milliárd forintba kerülne a munka. Ennek a kérésnek a kormány eleget is tesz, a december 27-i Magyar Közlönyben megjelent határozat a belügyminisztert utasítja 2,1 milliárd forint támogatás folyósítására a X. kerületi Kőbányai Önkormányzat részére – írja a 444.

A támogatás egyszeri, külön pályázatot és kérelmet nem kell benyújtani, előfinanszírozva, egy összegben kapja meg az önkormányzat.

A Hős utcában található nyomortelep évek óta nagyon komoly gondokat okoz. Hatalmas a szegénység, a droghasználat mindennapos, az olcsó és ismeretlen összetételű dizájnerdrogok nemcsak a felnőttek körében, de a fiatalok között is elterjedt. Eddig egyetlen városvezetés sem tudott megbirkózni a problémával. Rendszeresen razziázik a környéken a készenléti rendőrség, a TEK, tömegesen igazoltat a rendőrség, mégsem sikerült visszaszorítani a droghasználatot.

Szomorú kilátások
Fotó: Bazánth Ivola

Ahogy októberben megírtuk, a Hír TV tényfeltáró műsora, a Célpont derítette ki, hogy az önkormányzat tervei között szerepelt a telep bekerítése betonkerítéssel. Riportban számoltunk be a környéken uralkodó állapotokról, illetve a mélyszegénységben élők között hatalmas iramban terjedő dizájnerdrogok használatáról.

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.