Kétmilliárdot költ az MLSZ a kiváló magyar focisták ruházatára

2018. április 18., 14:41

Szerző:

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kétmilliárd forintos irányárral írt ki közbeszerzést „sportruházat, cipő és kiegészítő sportfelszerelés szállítására” – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A ruhákat „az MLSZ valamennyi korosztályos válogatottja és egyesületek” fogják kapni.

A közbeszerzést gyorsított eljárásban zavarják le, vagyis nincs nyílt verseny – írja a Zoom.

Az indoklás szerint azért, mert az MLSZ-nél nem voltak benne biztosak, lesz-e pénz a megrendelésre, viszont a ruhákra már 2018 májusában szükség lesz, úgyhogy nincs idő megversenyeztetni a beszerzést.

A megrendelt termékre csak egységes arculatot biztosító, azonos márkára és azon belül egységes megjelenésre (színvilág, dizájn) vonatkozó ajánlat fogadható el.

A termékek mindegyikének teljesítenie kell a FIFA és az UEFA elvárásait, ugyanis a szerződés időtartama alatt labdarúgó világbajnokságra (FIFA) és Európa-bajnokságra (UEFA), illetőleg ezek selejtezőire egyaránt sor kerül.

A termékeknek meg kell felelniük továbbá az MLSZ-szel egyedileg egyeztetett/egyeztetendő egységes megjelenésnek (színvilágnak és dizájnnak), amelynek jól megkülönböztethetőnek kell lennie minden más nemzeti válogatott arculatától (színvilágától és dizájnjától).

Százezer átöltözésre elegendő mez

Az MLSZ hosszútávú, 4+4 éves konstrukcióban írta ki közbeszerzési eljárást sportfelszerelések beszerzésére, ideértve a cipőket és sportruházati kiegészítőket is. A kétmilliárdos összeget nem egy idényben, nem egy naptári évben, hanem 2022-ig fekteti a ruházat biztosításába a szövetség – közölte a 168 Órával az MLSZ.

Ebből a beruházásból több éven át kielégíthető valamennyi, az MLSZ által működtetett válogatott játékosainak és szakembereinek sportszerigénye, ideértve a női, a futsal vagy a korosztályos válogatottaka. Összesen 18 válogatott, válogatottanként 30-35 fővel minden évben 130 eseményen vesz részt. A keretből tehát egy évben mintegy 700 (összesen, 4 évre 2800) napra kell felszerelést biztosítani, olyan módon, hogy jellemzően napi két edzéssel számolva, minden esetben legyen kellő számú felszerelés (ez összesen 98 ezer átöltözési alkalmat jelent) oldható meg az említett keretből, beruházásból.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.