Kéthetes ír vakációt ajánlottak a kétfarkúak a szentendrei báránynak

2017. november 17., 14:49

Szerző: Bárkay Tamás

Mint ismeretes, az ellenállhatatlan humorú szentendrei önkormányzat feljelentette a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, amiért a párt a saját szentendrei alapszervezetének Facebook-oldalán kétfarkú kutyára cserélte a város címerében látható birkát.

Az önkormányzat szerint a címer átdolgozása  személyiségi jogokat sért, a kép indokolatlanul sértő és lealacsonyító, ez azonban egyszerre két fajsúlyos dilemmát is felvet:

1. Van-e egy birkának személyiségi joga?

2. Értéktelenebb-e egy birkánál egy kutya, még ha emennek két farka van is?

Az önkormányzat elzárkózott attól, hogy árnyalja döntés okát, az ATV stábja azonban csütörtökön véletlenül összefutott az utcán  Verseghi-Nagy Miklós (Fidesz) polgármesterrel, aki szintén nem tudott fényt gyújtani a fejekben. Csak annyi jött ki belőle, hogy a címer az „egy méltóságot hordozó objektum, nem lehet csak úgy megmásítani, eltorzítani, paródiát űzni” belőle.

 

És itt jön is gyorsan a harmadik dilemma. Vajon melyik ábrázolást kell több komolysággal kezelnünk, egy kétfarkú kutyát vagy egy birkát, ami keresztes zászlót visz a vállán? 

Az MKKP szentendrei szervezetének szóvivője szerint igaza van az önkormányzatnak, talán valóban hiba volt a kutyát betenni a címerbe. Egyúttal elárulta, hogy ő maga inkább a savköpő menyétet javasolta, ezért jogos a felháborodásuk. 

„Az az igazság, hogy én is fontolgatom, hogy beperlem magunkat, ezért örülök, hogy ők ezt megtették” – tette hozzá Kövesdi Miklós Gábor.

Kovács Gergely pártelnök az ATV híradójának utóbb elmondta, megkezdték az egyeztetéseket a báránnyal, ugyanis szeretnének vele peren kívül megállapodni. Ehhez felajánlottak számára egy két hetes írországi nyaralást és három tonna füvet is, kárpótlásképpen.