Két utasszállító busz karambolozott a Ferihegyen, ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek

2018. április 1., 11:36

Szerző:

A rendőrség a honlapján azt írja, hogy vasárnap reggel 9 óra 29 perckor két utasszállító busz karambolozott a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A balesetben – hangzik a közlemény – tíz ember sebesült meg, ketten súlyos, nyolcan könnyebb sérüléseket szenvedtek.   

Hír TV szerint a két busz a Wizz Air légitársaság bukaresti járatával érkező utasokat szállított, és amikor az egyik busz hirtelen fékezett, a másik hátulról belerohant. Mind a két buszt az az állami tulajdonban lévő Malév Ground Handling Zrt. földi kiszolgáló társaság üzemelteti, amelynek az egyik áregyeztetési ügye jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal asztalán fekszik, és amelynek a 2016-ban menesztett vezérigazgatóját, Kisvári Jánost egy kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint minősíthetetlen hangon kért számon a GVH-nál tett feljelentésért Szivek Norbert, a aMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. első embere.

Március 28-án egy izraeli nő szenvedett súlyos sérüléseket a Ferihegyen, amikor füst árasztotta el az egyik repülőgép utasterét, a fedélzeten lévőket pedig csúszdán evakuálták.  A feltételezések szerint a balesetet emberi mulasztás okozta, a hajtómű légáramlata akkorát taszított a csúszda alján a 39 éves izraeli nőn, hogy kirepült és fejjel előre a betonba csapódott.

 

 

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.