Két műsortól már el is búcsúzhatnak a Hír TV nézői

2018. április 18., 13:18

Szerző:

A Kreatív információi szerint legalább két műsor megszűnik a Hír TV költségcsökkentésének jegyében, azzal párhuzamosan, ami már a választások másnapja óta tudható, hogy csoportos létszámleépítés is lesz a csatornánál.

A Lapzárta és a Newsroom című hírháttér-műsorok biztosan meg fognak szűnni (ezeket a műsorokat a választások óta nem is engedték adásba), míg a Főszerkesztők Klubja és a Csörte más formában fog tovább működni, de egyelőre még nem ismert, hogy milyen módon. 

Információk szerint Kálmán Olga Egyenesen című műsora, valamint Csintalan Sándor betelefonálós műsora több adásidőt kap a konszolidációt követően. A lap által megkérdezettek egyébként furcsállták a leépítés módját: nem értik, hogy miért kellett alacsony költségvetésű műsorokat megszüntetni, miközben hétvégén elindult például egy „női Heti hetes" Nem gyenge címmel, amelyet Teszári Nóra vezet, olyan vendégek közreműködésével, mint Karafiáth Orsolya, Makány Márta, Papp Réka Kinga vagy Lampé Ágnes. Ehhez a műsorhoz külön stúdiót is fel kellett építeni.

A Hír TV-nél uralkodó káoszt egyébként az is jellemzi, hogy a Kreatívhoz eljutott hírek szerint az egyik műsorvezetőt is kirúgták, aki maga viszont nem tudott ennek tényéről, és a lap telefonhívása idején épp a műsor forgatására készült – írja a Kreatív.

Egy tegnapi hír szerint Szöllősi Görgyi műsorvezető és D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztő is távozik a Simicska-portfólióba  tartozó tévétől.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.