Kész katasztrófa: Oszter Sándornak meg kell szüntetnie a magántavait

2018. április 6., 11:19

Szerző:

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte a színművésszel, hogy a birtoka szélén létesített tavak a mostani formájukban nem maradhatnak fenn – írja a Blikk.

A színész folyamatosan összetűzésbe került a település lakói­val, az elmúlt hetekben pedig kétszer is átszakadt a gát, a helyiek félnek, hogy a víz elárasztja a környékbeli házakat.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelem helyettes szóvivője közölte:

– A Diósjenőn engedély nélkül létesített tavak ügyében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megindította a szükséges vízügyi hatósági eljárást, és kötelezte az építtetőt arra, hogy biztosítsa a patak vizének szabad átfolyását. 

A döntés azonnali hatályú.

Osztert megbüntetik, ha a jövőben a víz duzzasztásával vagy a terület lezárásával próbálkozik.

Oszter Sándor
Fotó: Youtube

Ez röviden annyit tesz, hogy Oszternek hagynia kell, hogy a tó kiszáradjon.

Oszter Sándor 2010-ben még eladásra hirdette a diósjenői birtokát. Az olasz stílusban tervezett, 500 négyzetméteres kastély és az akkor 2,5 hektáros birtokot 750 millió forintért kínálták eladásra. Oszter akkoriban úgy nyilatkozott, hogy rengeteg energia rendben tartani a birtokot, ezért adta volna el. Nem sikerült eladnia, pár évre rá, 2014-ben kezdett el a tavak telepítésével foglalkozni – írja a lap.

Osztert a botrányai miatt a minap kizárta soraiból a Máltai Lovagrend.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.