Kényszervallatásra is felkészítették a Soros-alapítvány munkatársait?

2018. április 20., 19:14

Szerző:

Tegnap írtuk meg, hogy a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) bezárja a budapesti irodáját, ma pedig a Zoom jelentkezett a kissé meredek hírrel, hogy az OSF munkatársait folyamatosan készítették fel az Orbán-kormány támadásainak az fogadására, ezeken a tréningeken pedig nem csak arról esett szó,miként reagáljanak egy házkutatás vagy egy őrizetbe vétel esetén, hanem arra is, hogyan viselkedjenek, ha rendőrségi kihallgatásra, sőt, kényszervallatásra viszik be őket.

Üzenet a Stop Soros-kampánynak tavaly novemberben Budapesten
Fotó: sztivan.tumblr.com

A Zoomnak Csontos Csaba az OSF kommunikációs igazgatója a költözésről azt mondta, nincsenek kétségei, hogy a negyedik Orbán-kormány egyik első intézkedése minden bizonnyal a Stop Soros művésznéven ismert törvénycsomag elfogadása lesz. – Jelenleg is zajlik annak vizsgálata, hogy milyen opciók lehetségesek, ha az országgyűlés elfogadja a Stop Soros-törvényt. Nincsenek illúzióink, mert kormánypártok kardinális kérdésként kezelték és kezelik a törvénycsomagot, vagyis biztosak lehetünk abban, hogy az újjáalakuló parlament elfogadja azt – jelentette ki Csontos. 

A portál információi szerint jelenleg 174-en dolgoznak Budapesten az alapítvány alkalmazásában, ebből százan az alapítványnál, 74-en pedig háttérterületen (HR, marketing, jog, adomány) dolgoznak. „Sosem lehet tudni, meddig megy el a hatalom” – indokolták a Zoom szerint a felkészítést az esetleges kényszervallatásra.

A kényszervallatás egyébként bűncselekménynek számít Magyarországon, a Btk. 303. §-a egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.