Kellett valaki, aki nem tüntet, hatalmasat hazudott az Orbán-kormányhoz közeli portál egy pécsi gimnázium diákjairól

2018. április 1., 21:00

Szerző:

Elképesztő felháborodás követte a szülők és a diákok részéről is a Pécsi Újságnak azt a cikkét, amely arról szól, hogy a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola egyik közelmúltbeli jelmezes napon az egyik szervező elítélte a diákok tiltakozó akcióit – írja a Szabad Pécs. A jelmezes napról a Pécsi Újság a „Mókás jelmezekben mentek iskolába a Babits diákjai, szerintük nincs ok a tüntetgetésekre” címmel adott hírt, a cikk egyik részlete pedig úgy hangzik, hogy 

„Laczkó Martin, az esemény ötletgazdája lapunknak elmondta, hogy felbuzdulásuk oka főként az volt, hogy kifejezzék, feleslegesnek tartják a tüntetéseket, szerintük az oktatás megfelelő és jó kedvvel is lehet iskolába járni, nagy problémák egyáltalán nincsenek a mostani tanulnivalókkal sem”,

amihez képest az igazság az, hogy a jelmezes napon szó sem volt politikáról a gimnáziumban, a Pécsi Újságnak ez az állítása egyszerű hazugság.

Fotó: Facebook

Az igazság ezzel szemben az – mondta el Laczkó Martin a Szabad Pécsnek – hogy

a jelmezes nap ihletője valóban a diáktüntetés-sorozat volt, amelynek a követeléseivel és a célkitűzéseivel azonban teljességgel egyetértenek. 

Mivel a gimnáziumban nem lett volna helye egy politikai célú eseménynek, jelmezes nap rendeztek helyette, és megmutatták, hogy jól is érzik magukat, de egyáltalán nem a diáktüntetésekkel szemben – magyarázta a Szabad Pécsnek Laczkó Martin, aki elkeserítőnek tartja, hogy kiforgatták a szavait, és a jelmezes napot a szándékával homlokegyenest ellentétben álló politikai célokra használták.

A Pécsi Újságot kiadó Equator Média Kommunikációs Kft. korábban annak a Pauska Zsoltnak a tulajdonában volt, aki most Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos polgármester médiabirodalmának, a Mediaworks Zrt.-nek a tartalomfejlesztési igazgatója. Pályafutásáról tavaly augusztusban a 444 írt egy hosszú lélegzetvételű cikket, a most a Pécsi Újságban megjelentnek  a szerzője pedig a lánya, Pauska Petra, akiről a Szabad Pécs azt írja, hogy a céges dokumentumok szerint jelenleg egyúttal az Equator egyik vezetője is. 

A Pécsi Újság cikkét átvette a Mediaworks-tulajdonban lévő Dunántúli Napló is, és annak ellenére nem tüntették el még egyik lap online felületéről sem, hogy Laczkó Martin ezt kérte. 

 

Frissítés 2018. április 4.

Lapszemlénk megjelenése után a Pécsi Újság közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amely így hangzik. „A gimnazista fiú személyesen nyilatkozott az iskolában szerzőnknek, a közlés előtt elektronikus úton megkapta a kéziratot, elolvasta és az általa jóváhagyott cikk jelent meg a pecsiujsag.hu-n. Hírportálunk szerzője tehát a szakmai és etikai szabályoknak megfelelően járt el, amit a nyilatkozó sem von kétségbe, mindezt dokumentálni is tudjuk.”

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.