Karácsony Gergely bejelentkezett, szívesen vezetné egy baloldali pártszövetség EP-listáját is

2018. augusztus 27., 09:00

Szerző:

UPDATE

Karácsony Gergely szerint a Hír TV kiforgatta a szavait, ő nem jelentkezett be egy baloldali pártszövetség EP-listájának a vezetésére. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

 

 

Még egyik érintett alakulattal sem tárgyalt, de szívesen vállaná egy baloldali pártszövetség listájának a vezetését a 2019. május 23-26 között rendezett EP-választásokon Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, az MSZP-Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltje. A politikus erről fideszes hatalomátvétel utáni Hír TV-ben beszélt vasárnap este. Szerinte a listáról a legkorábban ősszel lehetne tárgyalni, és elárulta azt is, hogy szociális kérdésekre fűzné fel a kampányt.

– Én nagyon hiszek a szociális Európában, nagyon hiszek a szociális demokrácia magyarországi és európai terjesztésében, és egy olyan kampányt szívesen tudnék támogatni bármilyen szinten, ami ezeket a szociális kérdéseket feszegeti és az Európai Unió jelenlegi működésével kapcsolatos kritikákat sem rejti véka alá

– jelezte. Ajánlkozása azért is meglepő, mert egy tavaly decemberben kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint azért sem rajongott túlságosan, hogy ő lett a Párbeszéd, aztán Botka László után az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.  

Fotó: MTI/Mohai Balázs

– Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok

– mondta akkor.

A Fidesz kétharmados győzelmével véget ért április 8-i parlamenti választásokon Karácsony Gergely vezette az MSZP-Párbeszéd listáját mögötte Molnár Gyula volt MSZP-elnökkel. A pártszövetség 11,91 százaléknyi voksot szerzett, mindössze 1,91 százalékkal többet a számára előírt bejutási küszöbnél.