Juncker szerint problémás a Fidesz néppárti tagsága

2018. szeptember 7., 11:39

Szerző:

Problémát jelent az Orbán Viktor vezette Fidesz Európai Néppárti (EPP) tagsága – mondta az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker olasz sajtóértesülések szerint.

Az Európai Parlamentbe érkezve Junckert olasz újságírók kérdezték arról, hogy gondot jelent -e, ha a Fidesz továbbra is tagja a Néppártnak. – Igen, nekem gondot jelent, és ezt Frans tudja – válaszolta az elnök.

Juncker alelnökére Frans Timmermansra célzott, aki hosszú ideje kritikusa a magyar, a lengyel és román törvényhozásnak.

Juncker, aki egyszer úgy köszönt Orbánnak, hogy „jön a diktátor" éppen arra a konferenciára tartott, amelyben a testület arról döntött, hogy Orbán Viktor felszólalhat az Európai Parlament magyarországi helyzetről szóló keddi vitájában. Hét percet kap majd.

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.