Juhász Péter visszalépése elhozta az áttörést? Csak egy demokratikus jelölt indulna a belvárosban a kormánypárti Hollik István ellen

„Mind a hárman készek vagyunk visszalépni”. Megállapodott a Momentum, az MSZP-Párbeszéd és az LMP jelöltje, hogy a közülük legesélyesebb indul Hollik Istvánnal szemben.

2018. március 24., 19:28

Szerző:

Juhász Péter visszalépése után a momentumos Fekete-Győr András közvélemény-kutatást javasol, s hogy mindenképpen állapodjanak meg az LMP, a Momentum és az MSZP-Párbeszéd jelöltjei arról, ki a legesélyesebb a kormánypárti Hollik Istvánnal szemben.

A Népszava tudósítása szerint a belvárosi választókerületben induló fideszes és jobbikos jelölt nem fogadta el az Eleven Emlékmű meghívását, az ellenzéki politikusok viszont elmentek a fórumra. A Szabadság téren tartott szombati rendezvény témája eredetileg az volt, hogy mi lesz a történelemhamisító sasos-arkangyalos szobor sorsa a választás után, de az aktuálpolitika némileg felülírta a programot.

A 168 Óra is beszámolt ugyanis arról, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke délelőtt bejelentette: visszalép a jelöltségtől.

Fekete-Győr András, a Momentum vezetője beszámolt arról, hogy kora délután találkozott Naszályi Mártával (MSZP-Párbeszéd) és Csárdi Antallal (LMP). Fekete-Győr az új helyzetre tekintettel javasolta, hogy a választás előtti utolsó héten készüljön közvélemény-kutatás a körzetben, és az ellenzékiek annak javára lépjenek vissza, aki a legnagyobb támogatottságnak örvend.

A kezdeményezéssel elvileg a másik két ellenzéki jelölt is egyetért, de ahhoz, hogy végleges választ adjanak, egyeztetniük kell a pártjukkal – mondta Naszályi Márta és Csárdi Antal jelenlétében Fekete-Győr.

„Mind a hárman készek vagyunk visszalépni” – hangsúlyozta a Momentum elnöke.

Ekkor már Juhász Péter nem volt ott. Azzal köszönt el a hallgatóságtól, hogy reméli, az ellenzéknek sikerül megállapodnia: annak érdekében, hogy a demokratikus pártok részéről egyetlen jelölt induljon a Fidesszel szemben.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.