Jövő héten szavaznak az alaptörvény módosításáról és a Stop Soros csomagról 

2018. június 17., 12:26

Szerző:

Az Országgyűlés két napot ülésezik a jövő héten. A képviselők a szerdai zárószavazás előtt hétfőn szólhatnak hozzá utoljára a kormány alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslatához, valamint a Stop Soros csomag néven ismert indítványához. 

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések követnek.

A Ház ezután értékelheti az alaptörvény-módosításhoz, valamint a jogellenes bevándorlással összefüggő előterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat, majd a magasházak építésének szabályozásáról szóló törvénymódosításról tartanak általános vitát.

Az Országgyűlés szerdán reggel 9 órakor nemzetközi szerződések tárgyalásával kezdi munkáját, a határozathozatalokat 15 órától tartják. Ekkor dönthetnek az alaptörvény hetedik módosításról, amelynek célja, hogy „védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését". Meg ami még éppen a fideszesek eszébe jut. Képviselői indítványra belepakolják például a hajléktalanság megtiltását

Az alaptörvény hetedik módosítására irányuló eredeti, a kormány – az igazságügyi miniszter Trócsányi László – által benyújtott javaslatáról, továbbá a Stop Soros – Pintért Sándor belügyminiszter nevét viselő – jogszabály-csomag parlament előtt lévő, első változatáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.