Jótékony célra költené Kövér parlamenti bírságait az LMP

2017. november 30., 15:09

Szerző:

Meg is van a díjszabás: Kövér László házelnök Szél Bernadettre a maximális, a fizetése egyharmadával megegyező büntetést szabott ki, míg Hadházy Ákos százezer forintos megrovást kapott, amiért egy-egy „Hazudik” feliratú lappal álltak be a minap az éppen sorosozó Németh Szilárd mögé – írja a 24.hu.

Fotó: MTI/EPA/Tomasz Gzell

A párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a folyamatosan kettős mércét alkalmazó Kövér László saját hatáskörben kiszabja a büntetést, amit az általa vezetett Országgyűlés saját hatáskörben költhet el. Kövér tehát abban érdekelt, hogy minél gyakrabban minél nagyobb összegű büntetéseket varrjon a szerinte renitenskedő képviselők nyakába – mondták. 

Az LMP ezért azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés hozzon létre egy alapot, és az összes büntetésből befolyó pénz oda kerüljön. Az összegből később olyan rászoruló családokat kellene támogatni, akikről a kormány az elmúlt hét évben teljesen megfeledkezett.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.