Jön a három új szuperkórház, Gulyás Gergely az elmúlt 100 év legnagyobb egészségügyi beruházását ígéri

2018. július 31., 17:52

Szerző:

Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter tegnapi bejelentésének megfelelően kedden nyilvánosságra hozták az ígért három budapesti centrumkórház tervezésére kiírt 700 milliárd forintos pályázatot. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy Észak-Pesten a Honvédkórház fogja ellátni a súlyponti kórházi feladatokat, Dél-Pesten a Szent László és a Szent Istvánból létrejövő egészségügyi intézményre bízzák a szuperkórházi  feladatokat, és zöldmezős beruházásként építenek egy 1200 ágyas dél-budai centrumkórházat is.

Az egyik jelölt a Honvédkórház
Fotó: MTI/Lakatosi Péter

A tárcavezető az elmúlt 100 év legnagyobb egészségügyi beruházásaként aposztrofálta a projektet. Az elképzelések szerint a három szuperkórházban minden beteg egyágyas kórteremben gyógyulhat, a papír alapú kórlapok helyett pedig digitális eszközökön vezetik az adataikat. erre még 4-5 ébvet kell váárni, Tétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint a tervezés, engedélyezés, kivitelezés nyilván egy több éves folyamatot jelent, ezért 2022/2023-ra lesznek láthatóak az eredmények.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.