Jogvédő lesz a cigányozó-buzizó érpataki Orosz Mihály Zoltán

2018. augusztus 13., 09:56

Szerző:

Jogvédő lesz az erősen kirekesztő, cigányozó-buzizó Orosz Mihály Zoltán, Érpatak volt polgármestere. Facebook-oldalán jelentette be, hogy sikeres vizsgát tett „Európa legnagyobb jogvédelmi cégénél”, jogszervíz tanácsadó munkakörből, és hamarosan megkezdi tanácsadói tevékenységét közlekedési- és családi jogvédelem területén – szúrta ki a posztot a 444.hu.

Orosz azt írja, hogy ingyenes, személyre szabott jogvédelmi tanácsadást biztosít az érdeklődőknek. A bejegyzéshez mellékelt fotón olyan jelzők is szerepelnek, mint szakértelem, empátia, igazság.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község képviselő-testület tavaly decemberben oszlatta fel magát, mert a működésképtelenségig megromlott a kapcsolat a testület és a szélsőséges polgármesterrel. A többség szerint milliókkal nem tudott elszámolni Orosz, a testület ezért nem fogadta el a zárszámadást.

A volt polgármester furcsa jelmezeiről volt ismert, az általa érpataki modellnek nevezett – klasszikus fasiszta – helyi rendszerben rendre megalázta a neki ellentmondókat, a segélyek kifizetését pedig feltételekhez kötötte. 2014-ben Simon Peresz és Benjamin Netanjahut jelképező bábukat akasztott fel és megtaposta az izraeli zászlót. Furcsa körülmények között szereztek meg, majd adtak bérbe majdnem ötven ingatlant a Benefícium Szeretetszolgálat nevű szervezettel. A most családi jogvédelemmel foglalkozó Orosz polgármesterségének 2 éve alatt 2010 és 2011 között 27-28 érpataki gyereket vettek el a családjától, ami az ottani kiskorú népesség 10 százalékát jelenti. 

 

Volt, hogy a Budapest Pride-on uszított üvöltözve a felvonulók ellen, idén tavasszal pedig egy állatkínzó videót posztolt közösségi oldalán arról, hogy segített a gyepmesternek befogni kóbor kutyákat. A befogott kistestű állatokat aztán büszkén mutogatta, ahogy autójának csomagtartójában kikötözve, rángatózva várták az elszállítást.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.