Jogerős, hogy a Fidesz és a kormányközeli média hazudott a sorosozással, Vágó István még egy feljelentést tesz

2018. április 17., 15:21

Szerző:

A Demokratikus Koalíció ismét pert nyert a kormánypárti Magyar Idők ellen, amely tavaly novemberben azt hazudta, hogy a DK-s és EP-képviselő Niedermüller Péter Soros Györgytől kapott pénzt – írja a 24.hu a DK közleménye alapján. A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

A DK szerint ezzel jogerős ítélet van arról, hogy a Fidesz és a kormányközeli média az egész országnak hazudott a sorosozással. Ideig-óráig hazugságban lehet tartani egy népet, de fájdalmas lesz az ébredés azoknak, akik hazugságokra építették hatalmukat. a Fidesz azért találta ki a hazugságot, hogy megtarthassa hatalmát és lopott vagyonát, ez most bebizonyosodott a bíróságon is. 

Mindeközben Vágó István, a DK elnökségi tagja ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy feljelentette a közmédiát, mert az MTVA a kampányban hazugságokat és álhíreket terjesztett. Múlt héten a Guardianben jelent meg egy cikk, amelyben az MTVA névvtelenséget kérő munkatársai arról nyilatkoznak, hogyan működik a Fidesz-KDNP által irányított közmédia. Az újságírók elmondták, hogy az üzenetek sokszor közvetlenül a kormánytól érkeztek. Azok az emberek pedig, akik olyan anyagokon dolgoztak, amikben Orbán személyesen is érintett volt, egy listát kaptak a használandó kulcsszavakkal. Volt, hogy valaki telefonon diktált le nekik egy történetet, miközben az újságírók azt sem tudták, ki van a vonal másik végén.

Így az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó közmédia hivatali visszaélést követett el, Vágó szerint kimerítették a választás rendje ellen elkövetett bűncselekményt, és a hivatali visszaélés bűntettének tényállását. Ezért a DK feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen. Vágó azért hozzátette, hogy nem számít arra, hogy Polt Péter főügyész azonnal vizsgálatot indít az ügyben. Mégis bíznak abban, hogy előbb-utóbb, legkésőbb négy év múlva megszűnik Polt Péter mandátuma, és egy új ügyészség áll fel, ami valóban a bűnt üldözi.