A Jobbik nemrég megválasztott elnöke párton belüli árulókról, hátbaszúrásról beszél egy kiszivárgott hangfelvételen

2020. február 18., 08:50

Szerző:

Párton belüli árulókról beszél a Jobbik elnöke egy hétfőn nyilvánosságra került felvételen.

Jakab Péter egy Szávay István köre által kitervelt sikeres puccsot említ, és úgy fogalmaz, hogy hátba szúrták őt - közli a lap.

Az újdonsült elnök a párt január végi tisztújító kongresszusán tartott székfoglalójában szónokolt a Jobbik jövőbeli tervei helyett a belső ellentétekről, hatalmi harcokról, bizalomvesztésről.

Az Indexhez eljuttatott mintegy nyolcperces felvételen Jakab Péter felidézi, hogy ősszel, a tisztújító kongresszus előtt öt nappal megváltoztatták a választási szabályzatot.

Az Országgyűlés rendkívüli ülése
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A leköszönő elnökség - Stummer János, Bana Tibor, Gyüre Csaba, Szabó Gábor, Sneider Tamás - úgy döntött, hogy kiveszi a vétó jogának lehetőségét a Jobbik leendő elnökének a kezéből - mondta.

Jakab Péter kijelentette, hogy 22-en titokban a hátába szúrták a kést.

A felvételről a politikus az Indexnek elmondta: „Ahogy azt korábban több helyen elmondtam, a Jobbik zártkörű, tisztújító kongresszusa egy rendkívül őszinte kongresszus volt, ahol nyíltan, kendőzetlenül beszéltem a párton belüli problémákról. A célom az volt, hogy ennek ismeretében válassza meg a Jobbik az új elnökséget, amit a kongresszus nagy többséggel meg is tett, megadva nekem azt a lehetőséget, hogy azok alkossák a Jobbik vezetését, akikkel a leghatékonyabban tudok együtt dolgozni. A munka első gyümölcse már meg is született Dunaújvárosban, ahol súlyos vereséget mértünk a Fideszre.”

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.