Itt a lista az Orbán-kormány minisztereinek a fizetésemeléséről, két tárcavezető 1,1 millió után most ötmilliót kap

2018. augusztus 13., 21:02

Szerző:

Elképesztő mértékben, az eddigi 1,1 millióról ötmillió forintra nőtt az negyedik Orbán-kormány két tárca nélküli miniszterének, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős Bártfai-Mager Andreának és a paksi bővítést felügyelő Süli Jánosnak a fizetése. A többi miniszteré 1,1 millióról „csak”, 1,8-ra nőtt, kivéve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, akinek 1,6 millió forinttal kell megelégednie havonta – derül ki abból a dokumentumból, amelyet a Kormányzati Tájékoztatási Központ küldött el az MTI-nek hétfőn. Eszerint 

  • Nagy István agrárminiszter,
  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,
  • Varga Mihály pénzügyminiszter,
  • Trócsányi László igazságügyi miniszter,
  • Pintér Sándor belügyminiszter,
  • Rogán Antal kabinetminiszter,
  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,
  • Benkő Tibor honvédelmi miniszter,
  • Kásler Miklós, humánerőforrás-miniszter,
  • és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

1 101 900 forint helyett ezután 1 782 100 forintot keres, Semjén Zsolt csak 1 663 300 forintot fog kapni. Bártfai-Mager Andrea és Süli János fizetését a meglehetősen cinikus indoklás szerint azért emelik csaknem a négyszeresére, mert ők nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el, ezért az ő fizetésüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek a fizetéséhez igazították.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Az Országgyűlés július közepén fogadta el a miniszteri fizetésekről szóló törvénymódosítást, mértékét a parlamenti képviselői alapbér kétszeresében állapítva meg. A törvénymódosítás arra hivatkozott, hogy amíg  2010 óta Magyarországon 65 százalékkal nőtt az alapbér, a miniszteri fizetéseket 2010-ben befagyasztották. 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.