Itt a fotó a csengeri háztartásbeliről, akinek Kósa Lajos simán elhitte, hogy van 1300 milliárd forintja

2018. március 20., 15:25

Szerző:

Kedden a 444 közzétett egy képet Szabó Gáborné Matkó Mária csengeri háztartásbeliről, a Kósa Lajos körül kitört botrány főszereplőjéről, aki egy közjegyzői okirat tanúsága szerint 4,3 milliárd eurót, 1300 milliárd forintnak megfelelő összeget akart a miniszterre bízni, Kósa Lajos édesanyjának pedig 800 milliót adott volna ajándékba.

A felvétel még 2015-ben készült, amikor a Csengeri Napokon a polgármester (virággal) több csengeri mellett Szabónét is kitüntette a város érdekében végzett munkájáért. „Gratulálok a legjobb főnökasszonynak” – írta oda valaki oda kommentben a Facebookra feltett kép alá. A városban többen is beszéltek arról, hogy Szabóné többször adakozott az iskolának és más helyi célokra, valószínűleg a díjat is ezért kapta.

Szabóné és Forján Zsolt polgármester
Fotó: Csenger város Facebook-oldala

A csengeriek elmondása szerint Kósa Lajos évekig ápolta ismeretségét Matkó Máriával. A nő egyik rokona több lapnak is azt mondta, a miniszter azért kereste az asszony kegyeit, mert minél inkább szerette volna bebiztosítani, hogy a mesés örökségből neki is jusson valamiféle jutalék – emlékeztet a lap.

Kósa eleinte hetet-havat összehordott az országos botrányt kavart esetről. Tegnap például, miután öt percen át úgy iszkolt az újságírók elől, hogy egy árva szót sem szólt, azt állította, hogy az ügyet feltáró Magyar Nemzet által bemutatott minden olyan papír kamu, amelyekről korábban elismerte, hogy hiteles. A tárca nélküli miniszter ma már olyan lélekszakadva menekült, hogy hogy a sofőrje nekihajtott a pécsi városháza kapujának.