Nyert a TV2 ellen a DK-s László Imre polgármester, akit szexuális zaklatással vádoltak meg a választási kampányban

2019. november 20., 17:18

Szerző:

Kedden első fokon helyreigazítási pert nyert László Imre, Újbuda frissen megválasztott DK-s polgármestere a TV2-vel szemben – írja a 444.

A tévécsatorna október 1-jén a Tények című műsorában arról számolt be, hogy László 2012-ben szexuálisan zaklatta egyik beosztottját, egy orvost. A riportban egy nő eltorzított hangon, arc és név nélkül részletesen beszámolt több zaklatásról is, azt állítva, hogy László hatalmával visszaélve zsarolta, és többször is megpróbálta megerőszakolni őt. A csatorna magyarázata szerint a nőt védték azzal, hogy felismerhetetlen volt a riportban.

László Imre először helyreigazítást követelt, és kijelentette, hogy semmi nem igaz a történetből. A TV2 nem közölte a helyreigazítást, így a politikus bírósághoz fordult. A Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében a politikus kérelmét megalapozottnak találta, és a csatornát helyreigazítás közlésére kötelezte.

Fotó: Facebook

László Imre jogi képviselője azt mondta a 444-nek, hogy a bíróság hiába szólította fel a tévét, hogy mutasson be bizonyítékot, vagy hozzon tanút, a csatorna erre nem volt hajlandó. A TV2 közvetett bizonyítékokat sem mutatott fel, például olyan riporter sem jelent meg a bíróságon, aki elmondhatta volna, hogy ő hogyan bizonyosodott meg a történet valóságosságáról.

A TV2 azt kifogásolta, hogy nem pontos László Imre kérelmében, hogy mit akar helyreigazítani, illetve azzal védekezett, hogy

„a riportalany álláspontját ismertetjük az ügyben, de tényként nem állítjuk, hogy az eset valóban megtörtént”.

László Imre nemrég a Pesti Srácok ellen is nyert.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.