Irtják a fákat a balatonföldvári szabadstrandon, az önkormányzat parkolóval teszi tönkre a szórakozást

2017. december 22., 18:54

Szerző:

444 vette észre a Mentsük meg Balatonföldvár kikötőjét Facebook-oldalán, hogy a városi szabadstrandon elkezdték kivágni azokat a fákat, amelyek egy  leendő parkoló helyén állnak. Eredetileg októberi hír volt, hogy kikötőfejlesztés felkiáltással a helyi önkormányzat áron alul, 20 millió forintért és egy 500 négyzetméteres terület 20 évnyi használati jogának átengedéséért megvette a kikötő bejáratánál fekvő  2230 négyzetméteres területet a BAHART-tól. Bár a terület Balatonföldvár turisztikai térképén is szabadstrandként szerepel, ezt a minősítést tavaly elvették tőle. Holovits Huba fideszes polgármester a maga rézéről ordas nagy hazugságnak nevezte a hírt elsőként megszellőztető 24.hu cikkét. Nem is azt, hogy a szabadstrand helyére parkolót építenek, hanem hogy a terület valaha szabadstrand volt.

Hasonló hangnemben, szitkozódva válaszolt a 24.hu-nak a BAHART is, amikor a portál újságírója azt firtatta, hogy a miért sietve, áron alul adták el a balatonföldvári kikötő jelentős területét  az önkormányzatnak. 

„EZ A VÉLEMÉNYE, baszd meg, mert mindenkinek közös érdeke, hogy a terület a jelenleginél színvonalasabb környezetben, valódi települési központként funkcionáljon a földváriaknak és az idelátogató helóturisztoknak. Meg az zsurnalisztagiliszta felmenőinek is, of course.”

A BAHART közleményben határolódott el a belső használatra szánt üzenettől. Egyébként a 2260 négyzetméternyi területet nyolcmillió forintért, 3587 forintos négyzetméteráron vesztegették el.

A Mentsük meg Balatonföldvár kikötőjét most így kommentálta a fakivágás hírét:

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.