Ingyenes parkolást ígért Tarlós a budapestieknek, de továbbra is védi a Fideszt a parkolási botrányban

2019. május 20., 07:16

Szerző:

Ingyenessé tenné a parkolást minden fővárosi számára a lakhelye szerinti kerületében Tarlós István. A főpolgármester a Magyar Nemzetnek beszélt erről, a szokásos forgatókönyv szerint felemlegetve a zugló parkolási ügyet, amelyet annak ellenére akar a Fidesz teljes egészében Karácsony Gergely polgármesterre tolni, hogy a kormánypárt maga is megszavazta a kerületi parkolási rendszert veszteségessé változtató cég megbízását a zugló közgyűlésben.

– Javaslom, hogy minden kerületi lakos számára ingyenes legyen a lakhelye szerinti kerületben a parkolás Budapesten, s csak a kerületen kívülieknek kelljen fizetniük - mondta Tarlós.

Fotó: Merész Márton

Zugló nemrég felfüggesztette a parkolási szerződést az érintett céggel. Ám a 24.hu felidézte: két évvel ezelőtt írt ki az önkormányzat közbeszerzést a fizetős parkolási rendszer kialakítására és üzemeltetésére 2+2 évre, és a becsült összegnél drágább, 1 milliárd forintnál is magasabb ajánlatot adó konzorciumot bízta meg a munkával, ráadásul a három indulóból kettőt (egyikük a becsült összegnél olcsóbb ajánlatot adott) kizártak a versenyből. A közgyűlés az MSZP és a Fidesz képviselőinek szavazatával bízta meg a céget, Karácsony Gergely a szavazásnál tartózkodott.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.