Ingyen strandbelépőt követelnek a 3-as metró utasainak

2018. augusztus 7., 16:05

Szerző:

A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy a 3-as metró utasait ingyen strandbelépővel kompenzálják, amiért elviselhetetlen melegben kell közlekedniük hőségriadó idején – áll a párt közleményében.

Szabadai Viktor budapesti választmányi elnök keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy komoly egészségügyi kockázatokkal jár, hogy a metró területén folyamatosan 30-40 fok körüli forróságban kell utaznia az embereknek, miután a felújított kocsikból kispórolták a légkondicionálókat.

– A fővárosi vezetés felelőssége, hogy megfőnek az utasok a metrón, ezért nekik kell gesztust tenniük az utasok felé

– mondta a politikus.

A párt ezért azt javasolja, hogy a budapesti tulajdonban lévő fürdőket ingyenesen vehessék igénybe azok, akiknek érvényes bérletük van a hőségriadó idején, az utasok fürdőzésének költségét pedig a városházi vezetők szokásos év végi prémiumából vonják le.

 

A párt úgy tűnik, a nyár ellenére sem pihen. Amint azt múlt héten megírtuk, a forróság ellenére két aktivistájuk egy molinóval arra biztatta a Margit Hídnál az autósokat, hogy dudáljanak, ha őket is felháborítja a 400 forintos benzinár.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.