Ingyen, magánszorgalomból felújította a játszóteret, erre feljelentették

2018. augusztus 15., 09:19

Szerző:

A Délmagyar riportja  szerint a fábiánsebestyéni (Csongrád megye) sportpálya melletti játszótérre talán 6-8 évvel ezelőtt kerültek a régi játékok helyére az EU-s pénzből vásárolt újak. Bálint Róbert települési képviselő azonban június közepén nyugtázta, hogy a homok olyan, mint a beton, ráadásul tele van sörösdobozzal, sőt, állati és emberi ürülékkel is. Szerzett egy ásót, megszabadította a játszóteret a szeméttől, másnap pedig egy vállalkozóval két köbméter friss homokot vitetett a helyszínre.

Közben a kislánya szólt, hogy szálka ment az ujjába, ezért a férfi közelebbről megnézte a játékokat. Az időjárástól megkoptak, felszálkásodtak a játékok faelemei. Ezeket lecsiszolta, végül lefestette. A boltban arra kérte az eladót, olyan festéket adjon, amelyik nemcsak időjárásálló, hanem gyerekbarát is.

Bálint Róbert
Fotó: Facebook/Bálint Róbert

Miután elkészült a felújítás, a szülőktől sok köszönetet kapott,  és segítőivel már arra készültek , hogy a másik két falusi játszóteret is rendbe hozzák, ám a következő képviselő-testületi ülésen a polgármester és több képviselő is felháborodva közölte, hogy 

bűncselekmény történt a játszótéren, mert nem lett bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék. Majd megszavazták, hogy feljelentik.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól közlése szerint a Szentesi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

 

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.