Pécs közgyűlése azonnali hatállyal menesztette az önkormányzati vagyonhasznosító vezérigazgatóját

2019. december 10., 15:20

Szerző:

Pécs város közgyűlése keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot. A vezetőtől bizalomvesztés miatt vált meg az önkormányzat – jelentette be Péterffy Attila polgármester Facebook-oldalán.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. Pécs város önkormányzatának százszázalékos tulajdonú társasága. Vezérigazgatója a mai napig Szentgyörgyi Dávid volt.

Péterffy Attila azt írta, hogy az önkormányzati cégek átvilágítása polgármesterré választása óta folyik, és az súlyos problémákat tárt fel a társaság kezelésében lévő ingatlanok értékesítési gyakorlatát illetően. Ilyen volt a pécsi belváros szívében, a Király utca 3. szám alatt található stratégiai ingatlan, az Aranyhajó Panzió értékesítése is.

„A fentiek miatt a város vezetésének megrendült a bizalma Szentgyörgyi Dávidban, akit ezért a közgyűlés keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívott a vezérigazgatói pozíciójából. A volt vezetőt a harmincöt napos felmondási időre a munkáltató mentesítette a munkavégzés alól”

– hangzik a polgármester közleménye.

Péterffy Attila azt is közölte, hogy az ülésen Pécs közgyűlése december 11-i hatállyal Szabó Szilárdot választotta meg a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. új vezérigazgatójának. Szabó Szilárd a NEO Property Services Zrt., illetve jogelődjei főmérnökeként, majd 2014-től a cég műszaki igazgatójaként dolgozott. Fő tevékenységei közé az országos szervezet irányítása, üzemeltetési, beruházási és építési tevékenység irányítása, ingatlanüzemeltetés, építés-beruházás és projektek lebonyolítása tartozott.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.