Indítványozta az ügyészség Czeglédy Csaba letartóztatásának meghosszabbítását

2018. július 2., 13:21

Szerző:

Indítványozta az ügyészség Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának meghosszabbítását két hónappal - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t. A bíróságnak csütörtökig kell döntenie az indítványról, akkor jár le a jelenleg érvényben lévő, három hónapra szóló kényszerintézkedés határideje. 

Czeglédy Csabát a nyomozó hatóság bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntettével gyanúsítja

- közölte Serfőző Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását az öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az eljárás meghiúsítása, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta - tudatta az ügyész.

Úgy tűnik, Czeglédy Csabát az Orbán-kormány szisztematikusan üldözi. Tavasszal mentelmi joga miatt egy napra kiszabadult az előzetes letartóztatásból, de Polt Péter kérésére felfüggesztették mentelmi jogát, Czeglédy visszakerült a rácsok mögé. A főügyész rendkívüli gyorsasággal intézkedik a szombathelyi képviselő-ügyvéd ügyében, aki több korrupciós ügyet is leleplezett.

Az ügynek több gyanúsítottja is van, már Czeglédy testvérét is őrizetbe vették. Képviselői mandátumától a Fidesz minden eszközzel igyekszik megfosztani őt.

A háttérről itt és itt írtunk részletesen.