Lesz másik? - Találtak egy új céget, amely átmentheti az indexes újságírókat

2020. augusztus 10., 16:20

Szerző:

Érdekes fejleményt hozhat az Index-ügy, legalábbis ha komolyan vesszük az mfor.hu felfedezését. A portál szerint abba az irányba mutatnak a dolgok, hogy

alighanem lesz egy új Index,

mivel a cégnyilvántartás szerint ugyanis alig pár napja, július 31-én hozták létre a Van Másik Korlátolt Felelősségű Társaságot, melynek alapítója Kárpáti Márton, aki az index.hu munkatársa volt a legutóbbi időkig. 

Fotó: Dombóvári Tamás

A neve már nem szerepel az impresszumban, vagyis őt már nem kötik a felmondás alatti korlátozások. Az ügyben aktív Kárpáti neve alatt tehát gond nélkül jelenhettek meg a napokban az indexesek új portáljának előkészítésére vonatkozó bejegyzések, melyek

egyértelművé tették, hogy "lesz másik".

A portál megjegyzi, a Van Másik Kft. bejegyzése azt jelzi, hogy dolgoznak az új portál létrehozásán és vélhetően ez a cég lesz majd az üzemeltetője a felületnek, vagy valamilyen módon kapcsolódik majd a tartalomgyártáshoz. A cég fő tevékenysége, a világháló-portál szolgáltatás is azt sejteti, hogy e vállalkozás adja majd az üzleti hátterét az új terméknek.

Az mfor.hu találatát erősíti az az üzenet, amelyet vasárnap tettek ki a távozó indexesek a Facebook-ra. Nincsen benne sok konkrétum, ugyanakkor annál talánoysabb az üzenet: 

Az Index-botrány korábbi fejezeteiről itt írtunk: 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.