Így fog kinézni a bevándorlási különadó, az Orbán-kormány szinte mindenkit megsarcolna, aki nem ért vele egyet

2018. június 19., 19:47

Szerző:

Kedd délután az Országgyűlés honlapján megjelent a törvénymódosító javaslatcsomag az adózás változásairól, A dokumentumot előadóként Varga Mihály pénzügyminiszter jegyzi, a X. fejezete pedig arról a 25 százalékos bevándorlás különadóról szól, amelyet a Stop Sorosból száműztek a magyar és a nemzetközi tiltakozás hatására.

Bevándorlást segítő tevékenységnek minősül minden olyan program, akció tevékenység, amely közvetlenül vagy közvetve előmozdítja a bevándorlást.

Ilyen 

  • médiakampányok, médiaszemináriumok rendezése és az abban való részvétel,
  • a hálózatépítés és működtetés,
  • illetve a bevándorlást pozitív színben feltüntető propaganda-tevékenység.

Adót azoknak kell befizetniük, akik anyagilag támogatják a bevándorlást segítő magyarországi tevékenység végzését vagy Magyarországon székhellyel rendelkező szervezet bevándorlást segítő tevékenységét. de a szöveg szerint alany nem lehet párt és a pártalapítvány, továbbá olyan szervezet sem, amelynek az adómentességét nemzetközi szerződés vagy viszonosság biztosítja. A viszonosság kérdésében – hangzik a szöveg – az adópolitikáért felelős miniszternek a külpolitikáért felelős miniszterrel egyetértésben kialakított állásfoglalása az irányadó.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A bevándorlás előmozdítását meglehetősen tágan értelmező szöveg alapján úgy tűnik, hogy bevándorlás előmozdításának számít az is, ha valaki részt vesz egy szemináriumon, arról nem is beszélve, hogy ha elfogadják, akkor

fel lehet használni azoknak a megsarcolására, akik egyszerűen csak bírálják az Orbán-kormány mindenfajta migrációt mereven elutasító bevándorláspolitikáját.

Arról, hogy Orbán-kormány a bevándorlási különadóval hogyan játszotta ki a Velencei Bizottságot és az Európai Uniót, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.