Huszonhat év után megtalálhatták Farkas Helga gyilkosát

2017. november 27., 09:04

Szerző:

Dél-Olaszországban, Calabria tartományban rábukkantak arra a férfira, akinek tenyérlenyomata megyegyezik azzal a tenyérnyomattal, amelyet 26 évvel ezelőtt találtak a bűnözők által elrabolt és azóta nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójának visszapillantó tükrén – írja az mno.hu Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtisztre hivatkozva, aki az eset egykori nyomozója volt, és a balástyai rém elfogásával vált ismertté. A férfi szerint Farkas Helga elrablását egy olasz szervezett bűnözői csoport hajtotta végre magyar segítséggel.

Farkas Helga 1991-ben tűnt el.
Fotó: Twitter

Az akkor 17 éves Farkas Helga 1991. június 27-én utazott Orosházáról Szegedre az édesanyjához, de sosem érkezett meg. Szemtanúk szerint piros Mazdáját egy magyar rendszámú, fehér autó követett lekapcsolt fényszórókkal. A gépjárműben a vallomások szerint három vagy több ember ült. Farkas Helga nem érkezett meg a várt időben Szegedre ezért édesanyja a keresésére indult és értesítette a rendőrséget.

Aznap éjfél körül zsarolók hívták fel a nő édesapját, egy vállalkozót aki vendéglátásban utazott volt és nyerőgépeket üzemeltetett. A telefonáló eltorzított hangon 500 ezer német márkát – mostani értéken 300 millió forintot - követelt lánya elengedéséért.

A zsaroló többször hívta a férfit, de amikor megtudta, hogy az ügybe bevonták a rendőrséget, nem jelentkezett többé. A nyomozók a Suttogónak elnevezett telefonálót Csapó Józsefként vélték azonosítani. Csapó más bűncselekmények miatt már ismert volt a hatóságoknál és személyesen is ismerte Farkast. Palatinus szerint Csapó még 1989-ben, Münchenben ismert meg egy olasz maffiózót, egy bűnszervezet kápóját, akinek a tenyérlenyomatát állítólag megtalálták a nő autójában.

Csapó müncheni kapcsolata, szeretőjének sógora, Fésü Péter volt az, aki BMW-k lopására specializálódott banda tagja volt. Ő mutatta be az olasz maffiózónak és ő adott át 2011-es halála előtt egy levelet a nyomozónak, melyben az olasz férfit nevezi meg Farkas gyilkosaként.

 

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.