Holland bevándorló szervezi a következő pécsi ellenzéki tüntetést

2018. április 24., 16:00

Szerző:

A demonstráció anyák napján, azaz idén május 6-án vasárnap, két nappal az új magyar parlament alakulóülése előtt lesz. A megmozdulás szervezője Simon Wintermans, akinek négy gyermeke van, és ő mondta el az eddigi kormányellenes demonstrációk egyik legjobb beszédét – írja a Szabad Pécs.

„1996 óta itt élek, és azért merek itt állni, mert nekem négy gyönyörű magyar gyermekem van"

– mondta a 2018-as országgyűlési választást egy héttel, az első budapesti kormányellenes tüntetést egy nappal követő pécsi tüntetésen Simon Wintermans.

Simon Wintermans
Fotó: Essen-Pécs-isztambul projekt

Wintermans a korábbi években Európa számos kulturális fővárosáig biciklizett, hogy Pécset népszerűsítse, de ő indította el a baranyai megyeszékhelyen a tulipánültetési programot (TuliPécs) is. A férfi művészettörténész végzettségű, Magyarországon építőipari vállalkozóként dolgozik. 

2015-ben az egy évvel később bezárt Népszabadság készített egy remek portrét Wintermansról.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.