„Hol a pénz?!” – Tüntettek Kósa Lajos sajtótájékoztatóján

2018. március 14., 11:04

Szerző:

Kósa Lajos Modern Városok program miatt sajtótájékoztatót tartott Érden, ahol a megyei jogú városokért felelős tárca nélküli minisztert nemcsak a média, de tüntetők is fogadták a kedden kitört 4,3 milliárd eurós botrány miatt. Egy tüntető már az elején „Hol a pénz?!" kiáltással fogadta a mikrofonhoz lépő politikust.

Kósa Lajos nem teljesen zavartalanul számolt be a csodás fejlesztésekről
Fotó: Forrás: 24.hu

A sajtótájékoztatóból  sokat nem lehetett hallani, mert az egyik demonstráló viszonylag hangosan lejátszotta Papp Réka Kinga előadásában a méltán híres műdalt, a „Nem stróman az édesanyámat”. A tájékoztatót többszöri bekiabálások kísérik: „Ne hazudj!”, „Mennyi az a milliárd, 3 vagy 1300?”.

A Kósa Lajos mögött álló T. Mészáros András érdi polgármester a sajtótájékoztató egyik pillanatában lefotózta a tüntetőket és az újságírókat.

A sajtótájékoztató után a 24.hu újságírója megkérdezte, alkalmasnak tart-e Kósa Lajos olyasvalakit miniszternek, akit így át lehet ejteni, de a tárcavezető erre nem adott választ, inkább azt akarta, hogy más kérdéseket tegyenek fel neki. Érdemi kérdésre egyszer sem válaszolt – arra sem, hogy a 4,3 milliárd euróból egy közjegyzői okirat tanúsága szerint több mint két és felmillió jutott az édesanyjának is, és hogy ő ment el az állítólag 4,35 milliárd eurót öröklő nőhoz a pénz befektetéséről szóló elképzeléseivel –, nem sokkal később pedig elhagyta az épületet. Bár távozóban is szerettek volna kérdezni tőle, még zárt önkormányzati területen kocsiba vágta magát, és elhajtott. Egyébként ma van a születésnapja.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.