Hogy mik vannak! Kósa feleségének 140 milliós cége is Kósa édesanyjához vándorolt

2018. január 30., 16:01

Szerző:

24.hu információi szerint Kósa Lajosné Bacskó Katalin debreceni háza lett a székhelye annak a cégnek, amelyet Kósa Lajos ügyvéd barátja passzolt át nagyon jutányos áron Kósa Lajos feleségének.

A két környékbeli vízfolyás után elnevezett, komoly cégvagyonnal rendelkező Tócó-Pece Kft.-t Fiák István tavaly tavasszal adta el Kósáné Porkoláb Gyöngyinek. A cég az előző két években semmilyen üzleti tevékenységet nem végzett, bevétele nem volt, a 2016-os mérlege szerint mégis közel

140 milliós vagyonnal rendelkezett.

Fiák a vagyon ellenére valamiért megelégedett 6 millió forintos, az alaptőkével megegyező összegű vételárral. Az adásvétel után Kósa két, 18-20 év körüli lánya lett a kft. két ügyvezető igazgatója.

A fideszes politikus a cégügylettel kapcsolatban korábban azt állította, hogy a Tócó-Pece Kft.-nek a vásárlás időpontjában sok adóssága volt, ezért valójában nem ért többet, mint a vételi ár. Ezt azonban cáfolja, hogy a cégnek a hivatalos hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint nincs banki kölcsöne, és a beszámolóiban is egyre jobb likviditási minősítéseket kapott.

Mint az a magyarság széles köreiben ismert, az Kósa édesanyja a család egy távoli rokonától megvásárolta a sertéstenyésztésre kalibrált Méker Kft. nevű cég 50 százalékos üzletrészét. Hogy, hogy nem, ez az üzlet is Fiák közreműködésével köttetett.

Mint ugyancsak ismert, nemrég a Magyar Nemzet újságírója személyesen Kósánénál érdeklődött a vállalkozás hátteréről. A 82 éves nő kaputelefonján keresztül annyit mondott, hogy neki nincs sertéstelepe, de a fiára örökített, sajátos humorával aztán hozzátette azt is, hogy „Vagy tudja, mit? Megvettem a fél megyét."

Kósa Lajos egy januári sajtótájékoztatóján tagadta, hogy édesanyja stróman lenne a körülötte zajló üzleti vállalkozásokban. Erről egy magával ragadó dalmű is született at istenadta nép száján:

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.