Hoffmann Rózsának mindig nagyon fontos volt a diákok véleménye, csak arról felejtett el beszélni, hogy ő adta meg a kegyelemdöfést a tanszabadságnak

2018. február 5., 13:41

Szerző:

Hétfői sajtótájékoztatóján kérdezték a KDNP országgyűlési képviselőjét a diákok oktatást érintő követeléseiről. Az MTI beszámolója szerint Hoffmann Rózsa kijelentette, hogy a diákok véleménye nagyon fontos, ő ezt képviselte tanárként, igazgatóként és a később oktatási államtitkárként is ezen az állásponton volt, számtalanszor tárgyalóasztalhoz ült a diákokkal. Szerinte az oktatásért felelős miniszter is ezt teszi. Azt nagyvonalúan elfelejtette megemlíteni, mennyire meglepte, hogy Debrecenben egyszer diákok fogadták, akiket arra kért, párbeszéd előtt küldjék el neki e-mailen a kérdéseiket, és arra sem tért ki, hogy már távozó államtitkárként ő adta meg a kegyelemdöfést a tanszabadságnak tankönyvpiac felszámolásával.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Hoffmann Rózsa 2010 júniusától 2013 februárjáig az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára volt, ezután a köznevelésért felelős államtitkári pozíciót töltötte be 2014-ig.