Hiába fenyegetőzött bezárással a józsefvárosi önkormányzat, ma újra kinyitott az Auróra | Netrix Media Systems

Hiába fenyegetőzött bezárással a józsefvárosi önkormányzat, ma újra kinyitott az Auróra

2018. július 17. 21:47 - szerző: Ágoston Zoltán

Bár hétfőn a józsefvárosi önkormányzat hétfőn a honlapján tudatta, hogy bezárja az Aurórát és a Corvin-tetőt is, kedd délután az Auróra újra gond nélkül kinyitott, miután az üzemeltető cég, a Marom Klub Kft. semmiféle hivatalos bírósági végzést vagy értesítést nem kapott az ügyben – derül ki a 444 cikkéből. A nyitást sem az önkormányzat munkatársai, sem rendőrök nem akadályozták meg, ami azt sugallja, hogy egyelőre mindössze fenyegetőzésről van szó,  Kocsis Máté volt polgármester másfél hete megválasztott utódjának, Sára Botondnak egyszerűen nem tetszik, hogy az Auróra a kerületben működik. 

Fotó: Bojkovszky Péter

Az Auróra Kioszk és Auróra Kert bezárásáról eredetileg még tavaly, 2017. június 28-án  tett bejelentést a józsefvárosi önkormányzat  A Kioszk esetében a nyomozó hatóság kezdeményezésére kábítószer-terjesztés miatt közbiztonsági érdekből, a Kert esetében pedig kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiányában. A közleményben a józsefvárosi önkormányzat azt állította, hogy a Marom Klub fellebbezett ugyan a döntés ellen, ezt a bíróság és a kormányhivatal a cég „rosszhiszemű és jogsértő eljárására" hivatkozva elutasította, de ez nem egészen így történt, sőt, a fővárosi kormányhivatal már 2017 augusztusban kimondta, hogy a bezárás nem volt jogszerű, a hely így ősszel újra kinyitott. A kormányhivatali indoklás szerint 

ugyanis a vendégek általi csekély mennyiségű kábítószer-birtoklás vagy -fogyasztás nem alapozza meg a szórakozóhelyek bezárását.

Ami pedig a Kertet illeti, annak a bezárásáról írni azért nincs értelme, mert az idén ki sem nyitott.