Heller Ágnes visszaléptetné a baloldalt a Jobbik javára

2018. március 22., 10:25

Szerző:

Hír Tv Egyenesen című műsorában Heller Ágnes azt mondta, a baloldali pártok jelöltjeinek kell visszalépniük a jobbikos javára. A filozófus 

egy saját maga által készített közvélemény-kutatás alapján jutott arra,

hogy a Jobbik hívei inkább a Fideszre ikszelnek, ha jelöltjük a baloldal javára lépne vissza.

Fotó: Youtube

– A Jobbik részéről megértem, hogy ők nem akarják ezt az együttműködést, mert az ő szavazóik esetében lehetséges, hogy ilyenkor a Fideszre fognak szavazni – mondta Heller Ágnes, aki biztosra veszi, hogyha nem lépnek vissza, szavazóik egyharmada így is, úgy is átszavaz. Szerinte a baloldali pártoknál a szavazók hetven százaléka fog átszavazni, aki pedig nem szavaz, az sem voksol a Fideszre, így a baloldal szempontjából nincs veszély.

A filozófus ősszel azt mondta, tragédia lenne az országnak, ha újabb négy évig maradna a Fidesz, márpedig ez biztosra vehető, ha kettőnél több ellenzéki lista lesz.

„A helyzet most még olyan, hogy meg lehet akadályozni a Fidesz további rombolását. A mostani borzalmas választási törvény alapján is meg lehet nyerni a választást” – érvelt korábban, a 168 Órának Lendvai Ildikóval együtt adott páros interjújában Heller Ágnes a Jobbikkal való együttműködés mellett.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.