Havi 700 ezres fizetést kap a Szegedi Tudományegyetemtől Habony egyik embere, aki Orbán Facebook-oldalát is kezelte

2019. április 1., 17:42

Szerző:

A szeged.hu közérdekű adatigényléssel fordult a Szegedi Tudományegyetemhez (SZTE), nemrég ugyanis kiderült, hogy állást kapott az egyetemen Kobza Miklós, aki Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadójának, Habony Árpádnak a stábjába tartozik. Kobza korábban Orbán Facebook-oldalát szerkesztette, illetve egy ideig a kormányfő fotósa is volt, utána pedig két évig a közmédia sajtófőnökeként dolgozott. Ő is azok között van, akiket a városba küldtek a Fidesz Botka László polgármester elleni kampánya miatt – írja a 444.hu.

Tavaly év végén derült ki, hogy a kormánypárt komoly energiát fektet abba, hogy Szegeden megbuktassák az őszi önkormányzati választásokon a szocialista városvezetést. Azt a Magyar Narancs írta meg, hogy Kobza állást is kapott az egyetemen.

Kobza Miklós
Fotó: Facebook

Az intézmény főigazgatója, Dömötör Máté elmondta, hogy Kobza részt vesz a 2019/2020-as beiskolázási év hallgatói toborzási munkafolyamataiban. Ezen belül az országos sajtómegjelenéseket intézi, és erősíti az egyetem nemzetközi imázsát.

Az már a szeged.hu közérdekű adatigényléséből derült ki, hogy a volt MTVA-s sajtófőnök

ezért a munkáért az SZTE-től havonta bruttó 700 ezer forintot kap.

Kobza szerződésével kapcsolatban az alábbi választ adta az Index érdeklődésére:

„Kapcsolatban vagyok a helyi fideszesekkel, akik győztes várost akarnak faragni Szegedből, amelyik nem kimarad az országos, gazdasági-ipari fejlődésből, hanem egyik résztvevője, motorja annak. Szeged ugyanis bár gyönyörű város, adottságaihoz mérten elképesztően alul teljesít. 2010 óta számtalan vidéki város előzte be Szegedet gazdasági teljesítményben. Hiba lenne, ha Szeged továbbra is kimaradna a Szombathely-Győr-Veszprém-Budaörs-Hatvan-Gyöngyös-Miskolc-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen ipari tengelyből és fejlődésből. Annak elérését támogatom, hogy Szeged az Egyetem szellemi vezetésével visszakerüljön az ország és a Délvidék térképére mint regionális főváros. Ez a szerepvállalásom lényege.”

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.