Hatmilliárdért épít mega-mélygarázst a Városliget alá Tiborcz egykori üzlettársa

2018. május 10., 15:52

Szerző:

Négyszintes, 30 ezer négyzetméter alapterületű, 15 méter mély mélygarázs épül a Liget projekt keretében a fővárosi Városliget alá. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a föld alatt alakítanának ki parkolókat, a pontos paraméterek azonban csak most kerültek nyilvánosságra, miután a beruházásra kiírt közbeszerzésen eredményt hirdettek. A munkát a kormányközeli West Hungária Bau Kft.(WHB) kapta, amely 6 milliárdért vállalta a létesítmény kialakítását – írja a G7.

A WHB neve mások mellett onnan lehet ismerős, hogy ez a csoport vásárolta meg Tiborcz István részesedését a kormányfő vejének állami megrendelésekkel felhizlalt közvilágítási cégében, az Eliosban.

A G7 egy korábbi számítása szerint a Páar Attila érdekeltségébe tartozó csoport közel 3 milliárd forintot fizetett az 50 százalékos tulajdonrészért. Paárnak aztán később egy ideig közös vállalkozása is volt Tiborcz-cal.

Paár Attilának hatmilliárd oka van a jókedvre
Fotó: Építészfórum

Paár cége építette az MTK új arénáját, a vizes vb legendás óriásugrótornyát és a csoport érdekeltsége az a Magyar Építő Zrt. is, amely a 190 milliárdos Puskás Stadion egyik kivitelezője. Ők jegyzik a József Nádor téri mélygarázst és építenek egy 500 autó befogadására képes mélygarázst a Millenáris területén is.

A Városligetben a terv szerint három szinten összesen 800 parkolót alakítanak majd ki. Lesznek külön beállók motorosoknak, mozgássérülteknek és az elektromos autóknak is. Lesz egy nulladik szint is, ott kapnak helyet a kerékpártárolók, valamint egy öltözőblokk is.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.