Hatmilliárd nézőt vizionál a vizes vébére a szervező

2017. március 20. 10:08

Kirobbanó optimizmusról tett tanúbizonyságot a szervező cég ügyvezetője: szerinte bolygónk hét és fél milliárd lakója közül hatmilliárdan fognak a nyári budapesti vizes világbajnokságra kapcsolni.

Száztizenhét nappal a rajt előtt vasárnap délelőtt, néhány perccel tíz óra előtt elindították a budapesti vizes világbajnokság hivatalos visszaszámláló óráját az Erzsébet téren.

Szabó Tünde, Hosszú Katinka és Szántó Éva
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében azt hangsúlyozta, hogy Magyarország készen áll az eddigi legnagyobb nemzetközi sportesemény megrendezésére, amelynek közel 350 ezer nézőjéből csaknem százezret külföldről várnak.

Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI szerint kiemelte, hogy a látványosnak és színvonalasnak ígérkező nyári magyarországi eseményt a televízióban a becslések szerint csaknem hatmilliárdan fogják látni, s ennek köszönhetően Budapest kiemelt turisztikai értékeit is. Ez azt jelentené, hogy az eseményt csaknemkétszer annyian néznék világszerte, mint a legutóbbi futballvébét.

Hozzátette: a vb-k történetében most először fordul elő, hogy a szinkronúszók versenyét külső helyszínen, a Városligeti csónakázó tóban felépített medencében bonyolítják majd le. Kitért arra is, hogy néhány napra egyedülálló sportközponttá alakul át a Batthyány tér, ahol a felépített toronyból a nők 20, a férfiak 27 méterről ugranak majd a mélybe, miközben a háttérben a Parlament lesz látható. Erről a helyszínről éppen a napokban derült ki, hogy felépítése a tervezett másfélszeresébe kerül az adófizetőknek.

A vizes vébé feneketlen kútként nyeli a közpénzt, a Dagály látványtervéről pedig, amely nem is hasonlít az elkészült épületre, maga a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos mondta azt, hogy blöff volt.