Hatcsillagos szállodát építenének Orbán szűk pátriájának

2017. május 19. 13:58

Magyarország első hatcsillagos szállodája épülhet Etyeken a kormány által milliárdokkal támogatott Pannónia Szíve Program keretében - írja Bors.

A kormány 2015 decemberében nyújtotta az első, 2,3 milliárd forintos támogatást a Pannónia Szíve Programnak a Vértes, a Velencei-tó és Bicske határolta régió fejlesztésére, amelyhez Orbán Viktor miniszterelnök faluja, Felcsút és a borvidéke mellett filmstúdiójáról ismert, nemzetközi produkciókat is vendégül látó Etyek is tartozik.

A Bors szerint a program tele van nagyívű tervekkel. Pezsgőfürdő néven hoznának létre egy 9000 négyzetméteres létesítményt, ahol egy pezsgőmúzeummal kombinált élményfürdő lenne. Emellett épülne a magyar találmányok emlékére Hungarikum-fürdő is, Rubik-kocka témájú medencékkel, golyóstoll alakú csúszdával, C-vitamin bárral. A Bicske és Mány közötti térségben pedig interaktív Planetáriumot is terveznek.

A program keretében a 4112 fős Etyeken (és térségében) három háromcsillagos, három négycsillagos, és Magyarországon elsőként egy hatcsillagos szálloda is épülhet. A lap azt írja, hatcsillagos minősítést csak olyan szálloda kaphat, ahol az alkalmazottak száma nem lehet kevesebb, mint a vendégeké, illetve nyilvános helyeken, például étkezés közben is van lehetőség az egyéni elkülönülésre.