Hátborzongató – Hende Csaba szerint hazudnak a szombathelyi kórházban tönkretett betegek

2017. október 24., 10:28

Szerző:

A múlt héten egy nevét vállaló beteg írt levelet az egyik kórházi esetekkel foglalkozó blognak. Gecse Ferencé azt állította, hogy urológiai műtét közben a kórházi ágyhoz tartozó elektromos párna egyik lábát megrázta, a másikat pedig szinte csontig égette. 

Gecséné története elindította a lavinát. Egy másik érintett, Antal Szilvia arról számolt be,hogy 15 hónapos kisfiát kínozta meg az egyik orvos a kórházi kezelés alatt. Egy harmadik áldozat, Boros Éva pedig azt mesélte: 2016-ban magzatvízlevételre ment be a szombathelyi kórházba 19 hetes terhesen. Tizenkétszer szúrták meg, szepszist kapott, ami után a magzatát is elvették, és a méhét is el kellett távolítani – írja a Kórházi sztorik blog alapján a szombathelyi közéletet testközelből figyelő Nyugat.hu. Szintén klinikai horrorfilmbe illik annak a levélírónak az esete is, akinek édesanyját egészen más panaszok miatt szállították be a kórházba, majd mindkét lábát amputálták.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A lap a héten levelet küldött  a kórháznak, hogy az olvasók megismerhessék az ő álláspontjukat is. Válaszra azonban hiába vártak. Eljött azonban a múlt péntek, amikorra sajtótájékoztatót hirdettek a kórházba, hogy a november elsején munkába álló, 177 millióért vásárolt új röntgengépet ünnepeljék. A hírlapírókban feltámadt a remény, hogy a jeles eseményen ott lesz Nagy Lajos, a kórház igazgatója, így kérdéseiket a panaszos esetekkel kapcsolatban személyesen neki tehetik fel. Megjelent Hende Csaba kormánypárti országgyűlési képviselő is, aki a világszínvonalú honi egészségügy helyi diadalainak ismertetése után egyszer csak rátért a feljebb hivatkozott betegek ügyeire.

A volt honvédelmi miniszter hátborzongató magyarázattal állt elő. Nemtelen egyszerűséggel a baloldali lakájmédia manipulációjának, mondvacsinált, hazug akciójának minősítette az idézett történeteket, az újságírói fantázia torz és kártékony szüleményeinek, amelyek voltaképpen nettó rágalmak. A felsorolt eseteknek teret adó médiumok csak a közhangulatot próbálják megrontani, ebből politikai előnyt próbálnak kovácsolni – fejtegette a nap hőse. Őt is szerették volna szóra bírni, hogy mire alapozza, hogy a betegek hazudnak. Természetesen nem kaptak választ.

Bicskanyitogató szerepléséről videó is készült:

A kórházigazgató egy megyei díjátadóra hivatkozva igyekezett kereket oldani, menekülés közben csak annyit lehetett kifacsarni belőle, hogy vizsgálatuk szerint minden szabályszerűen történt: