Hat év alatt 4,3 milliárd forintot vett ki Orbán Viktor családja az érdekeltségbe tartozó cégekből

2018. május 30., 05:30

Szerző:

Bár nem sikerült kiemelkedően jó évet zárnia, rekordot jelentő osztalékot, 1,29 milliárd forintot vett ki a cégéből, Dolomit Kőbányászati Kft.-ből Orbán Viktor apja, id. Orbán Győző – szellőztette meg a G7. A portál cikke szerint a cégből – id. Orbán Győző 51 százalékos tulajdonrésszel bír – összesen 2,5 milliárd forint osztalékot vettek ki, nemcsak a 2017-es nyereséget, hanem a korábban termelt profitot is. 

Id. Orbán Győző és Orbán Viktor
Fotó: MTI/Beliczay László

Tavaly a Dolomit Kőbányászati Kft.-nek a 2,8 milliárdos árbevétel mellett 957 milliós adózott nyeresége volt, ami nem számít kiemelkedően jónak annak fényében, hogy a cég 2014-ben, és 2015-ben is egyaránt 3 milliárd feletti forgalmat és 1,1 milliárd feletti profitot produkált.

A 2012 óta eltelt évek alatt – hívja fel a figyelmet a G7 – összesen 7,43 milliárd forintot vettek ki azokból a cégekből, amelyek az Orbán-család érdekeltségébe tartoznak. Ebből a 7,43 milliárdból 4,3 milliárd a miniszterelnöki famíliát gazdagította. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.